America’s Cup på väg till Barcelona 2024

Barcelona kommer att hålla America’s Cup -seglingstävlingen för första gången när den 37: e SS Lazio Tröja Cup -tävlingen kommer att hållas i september samt oktober 2024.

Uttalandet gjordes denna vecka av Emirates Team Nya Zeeland samt Royal Nya Zeeland Yacht Squadron, nuvarande innehavare av cupen. Barcelona valdes över ytterligare en spansk stad, Malaga, förutom Jeddah, Saudiarabien, samt Auckland, Nya Zeeland.

Relaterade berättelser

Ocean Race syftar till att minska koldioxidavtrycket för 2023

Sailgp samarbetar med T-Mobile för Sail Grand Prix i Chicago

Sailgp ser ut att hålla det första loppet i Kanada

America’s Cup på väg till Barcelona 2024

San Francisco läggs till i Sailgp säsong Nagoya Grampus Tröja 3 -schema

“Barcelona är verkligen en av de mest erkända städerna i världen så att ha förmågan att hålla det mest erkända seglingsevenemanget i världen är extremt spännande”, säger Grant Dalton, verkställande direktör för Emirates Team New Zealand. ”Som försvarare av America’s Cup har vi alltid känt skyldigheten att växa evenemanget, publiken såväl som seglingssporten i en global skala samt definitivt ha evenemanget i en betydande stad som Barcelona kommer att göra det möjligt för oss att göra det möjligt för oss för att driva tillväxtbanan på den globala idrottsstadiet. ”

Team Nya Zeeland är fyra gånger cupvinnare och har hållit Regatta tre gånger i Auckland. Den regionala regeringen i Barcelona uppgav preliminära uppskattningar antydde en ekonomisk effekt på cirka 900 miljoner till 1 miljard dollar.

”Detta borde tjäna till att främja staden till världen efter pandemin, för att gynna Barcelonas sed i denna sport i en stad vid havet och dessutom för att öka den tillväxtindustrin för utveckling och teknik, Nederländernas herrlandslag i fotboll Tröja kopplad till nautisk aktiviteter, ”sa Barcelona borgmästare Ada Colau. ”Jag vill tacka alla allmänheten såväl som personliga institutioner för deras stöd och medverkan i detta projekt”.

Dela detta:
Twitter
Facebook
Skriva ut
Linkedin
Reddit
E-post

Leave a Reply

Your email address will not be published.