Författare, expertklättrare Majka Burhardt för att föreläsa på Lyndon specificera om “additiv äventyr”

Autumn 2014 Experience Speaker Series fortsätter

Lyndon Ctr., Vt.: En författare, expertklättrare, filmskapare, såväl som entreprenör, Majka Burhardt har tillbringat två decennier på att kolla in världen – vanligtvis för hand och fot – och hennes berättelser om utmaning, mänsklighet och såväl som som Den fina linjen mellan extrema såväl som acceptabel fara fortsätter att påverka publiken runt om i världen. Burhardt kommer att tala på Lyndon Specify College på torsdagen den 16 oktober om ”additiv äventyr” – när erfarenheten går utöver utforskning av såväl kulturella kontakter som ger en större konversation av singular och kollektiv mänsklig betydelse. Hennes föreläsning är en del av LSC: s upplevelseserie som fortsätter detta akademiska år och är helt gratis och tillgängligt för allmänheten.

Burhardt har 16 års erfarenhet av att skapa flerstegs världsomspännande företag med fokus på nuvarande problem med kulturella och världsomspännande betydelse. Hennes allra första bok, Vertical Etiopia: Climbing To the Mospacity in the Horn of Africa, var kortlistad för Banff Book Award 2008. Hennes 2010 -film, Waypoint Namibia, var med på Worldwide Film -firandet samt visas på NBC: s Universal Sports. Hon är skaparen såväl som chef för ”The Lost Mountain Project”, en banbrytande biologisk forskningsstudie 2014 av livsmiljön på Mt. Namuli, Moçambiques näst största berg samt ett avgörande mål för bevarande i sydöstra Afrika.

Hennes arbete såväl som jobb har presenterats i The Economist och på Weather Condition Channel såväl som NPR; Hennes artiklar har dykt upp i publikationer inklusiveAfar, Men’s Health, Skiing Magazine, Backpacker, Patagonia, Alpinist, Women’s Adventure, The Explorers Journal och Climbing, där hennes kolumn “piskade”, sprang i sex år.

Burhardt är en AMGA -licensierad rockguide samt en ambassadör/idrottare för Patagonia, Osprey Packs, Positive Tracks, Petzl, Scarpa samt Julbo. Hon har en antropologikrad från Princeton University samt en MFA i Frankrikes herrlandslag i fotboll Tröja innovativ som komponerar från Warren Wilson -programmet för författare.

Burhardts föreläsning Crystal Palace FC Tröja är en del av den pågående upplevelseserien på Lyndon Specify College. Serien sponsras av LSC -föreläsningen såväl som Arts -serien; Kingdom Adventures Mountain Guides, LLC; liksom American Alpine Club. Hennes samtal kommer att vara torsdagen den 16 oktober i Moore Neighborhood Room/Academic Trainee samt Activity Center (ASAC) Space 100 kl. Föreläsningen är helt gratis och tillgänglig för allmänheten.

Onsdagen den 22 oktober Wolverhampton Wanderers Tröja fortsätter Experience -serien med filmens ankomst. Mountain Cycling “Actu-Mentary” är en rå titt på talangerna i nästa våg av mountainbike-filmtillverkare och fotografer. De byggde, cyklade, sköt och redigerade praktiskt taget vad som helst i filmen – och det är det som gör det så speciellt. Det är en film av ryttare, för ryttare. Filmen är kl. i Alexander Twilight Theatre såväl som är helt gratis och tillgängligt för allmänheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.