Hur man får feedback bättre

Bill Gates påpekade en gång att ”vi behöver alla människor som ger oss feedback. Så här förbättras vi ”. Men detta är inte alltid sant. Vissa människor får riktigt högkvalitativ feedback och ändå misslyckas de med att utvecklas. Varför är det fallet?

Bokleverans workshop

Sutton Trust rapporterar att om det görs rätt kan feedback vara ett av de mest effektiva sätten att hjälpa någon att förbättra sitt lärande; Men forskning tyder på att 38% av återkopplingsinterventionerna faktiskt gör mer skada än nytta.

Feedbackprocessen

Återkopplingsprocessen kan delas upp i tre delar: fråga, ge och ta emot.

Vi har tidigare bloggat om de vanliga misstag som folk gör när de ber om feedback. Dessa inkluderar att lämna det till sista minuten, bara ställa “antingen-eller” -frågor och inte Real Betis Balompie Tröja vara helt närvarande i ögonblicket.

Detta följdes upp av vår blogg om de bästa sätten att ge lite feedback. Dessa inkluderar att vara specifika, undvika påkostade beröm och ge tydliga åtgärder. Detta leder oss till det sista steget i processen, hur man får feedback.

Så mycket betoning Sydkoreas herrlandslag i fotboll Tröja läggs vanligtvis på den person som ger feedbacken. Det är viktigt att veta hur man ger bra feedback till studenterna, men mottagaren måste också ta ansvar. Underlåtenhet att göra detta kommer att leda till brist på lärande och förbättring, vilket resulterar i att misstag upprepas och lärdomar inte lärs.

Hur man får feedback effektivt

Så vilka råd kan vi ge? Hur kan vi hjälpa människor att lära sig att få feedback bättre?

Var öppensinnad – feedbacken du får kan vara rätt och kan hjälpa dig. Otaliga inlärningsmöjligheter går förlorade av människor som kommer in i situationen med ett mycket fast och stängt sinne. Att vara öppen för möjligheter och skillnader i åsikter är en bra lanseringsplatta för lärande.

Skilja mellan meddelandet och messengeren – det är viktigt att skilja dina känslor om vem som ger dig feedback från meddelandet som de faktiskt levererar. Bara för att du gillar att någon inte betyder att deras feedback är till hjälp. På samma sätt, bara för att du inte gillar dem betyder det inte att feedbacken är överflödig. Fokusera på punkten, inte personen.

Det är inte en bedömning – feedbacken du får är inte en bedömning av din personlighet eller om din framtida förmåga. Se det för vad det är, vilket är råd om hur man blir lite bättre. Detta är en av hörnstenarna som Growth Mindset Theory är byggd på. När du börjar se feedback om en uppgift som en bedömning av vår självidentitet kan det leda till att avvisa feedbacken och leda till en rädsla för misslyckande.

Lyssna noga – det finns en titanisk skillnad mellan att lyssna intensivt och vara tyst medan du förbereder ett svar. Genom att fokusera mer på ditt svar bortser du från en del av feedbacken. Om du har bett någon om feedback, och om de har tagit dig tid att ge dig råd, bör du maximera din tid med dem genom att lyssna noggrant.

Kontrollera om du är förståelse – personen som ger dig feedbacken kanske tror att de har varit mycket tydliga på vad de har sagt. Du kanske är ganska säker på att du har förstått dem. Det är dock lätt för missförstånd och felkommunikation att inträffa. Att ställa dem en eller två frågor för att kontrollera om förståelse kan ta 1 minut längre, men kan spara mycket mer tid på lång sikt.

Ta ett djupt andetag – detta ger dig själv tid att bearbeta feedbacken innan du reagerar. Detta kan verkligen hjälpa, särskilt om saker är spända eller om du känner sig under tryck. Chansen är stor att ditt känslomässiga svar är osannolikt till det bästa och du vill inte fatta ett permanent beslut av en tillfällig känsla.

Fokusera på vad du har lärt dig – feedback som inte resulterar i att något förändras är lika effektivt som att inte ha fått någon feedback alls. Att fråga dig själv “Vad skulle jag göra annorlunda nästa gång?” Är ett fantastiskt sätt att PSV Eindhoven Tröja säkerställa att du har lärt dig något. Klicka här för att läsa om de 9 bästa frågorna för att förbättra metakognitionen.

Säg tack – även om du inte håller med om feedbacken vid detta tillfälle, kanske du vill ha mer senare. Och det är bara bra sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.