Laliga och GSIC lanserar den största globala tävlingen för startups på störande lösningar inom fotbolls-, sport- och underhållningsindustrin

LALIGA och Global Sports Innovation Center som drivs av Microsoft (GSIC) presenterar 2019 Startup Competition of the Original Inspiration Center av Laliga som stöds av GSIC, ett gemensamt initiativ för att identifiera den bästa tekniska utvecklingen inom sport- och underhållningsindustrin.

Syftet med projektet är att stärka digital talang som utvecklar störande lösningar inom fotbolls-, sport- och underhållningsindustrin, vilket kan hjälpa till att fortsätta Laligas tillväxt inom teknik och innovation med hjälp av en global teknisk startkonkurrens som börjar den 29 januari. Denna milstolpe representerar ännu ett steg framåt i strategin för att främja innovation som en del av samarbetsavtalet mellan Microsoft och Laliga sedan de började arbeta tillsammans om den digitala omvandlingen av Laliga i december 2016.

Tävlingen som LaLiga främjas och hanteras av GSIC är resultatet av ett avtal som undertecknades i september 2018 och syftar till att skapa en port till sport- och underhållningsindustrin för nya företag runt om i världen. Lösningarna som presenteras i tävlingen måste baseras på fyra hörnstenar:

Media: OTT, sändningar, sociala medier, digitalt innehåll, nya medier, digital marknadsföring, andra skärmar, grafik, analys, piratkopiering.

Fanengagemang: Fanprofiler, sociala medier, elektroniska sporter, gamification, social lyssnande, samhälle, kommersialisering, VR/AR/MR, digitala spel.

Smarta arenor: Säkerhet, fanengagemang, biljettförsäljning, fläktupplevelse, mat och dryck, anslutning, kontantlösa betalningar, åtkomstkontroll och gästhantering.

Sportprestanda: Analys, idrottsutbildningsmaterial, förebyggande av skador, hälsa och livsstil, forskning.

Andra som big data, artificiell intelligens, maskininlärning, etc.

Iris Cordoba, chef för GSIC, sa:

Vi är engagerade i innovativa företag och organisationer som tillför värde till idrottsindustrin i deras digitala omvandlingsprocesser. Genom att utgöra en del av detta initiativ kan vi stödja LaLigas innovationsstrategi och erbjuda Finalist Companies-medlemskapet i GSIC, som har ett 200-starkt företagsnätverk, mentorer och aktiviteter som kommer att underlätta möjligheten att lansera ett pilotprojekt med Laliga.

Samtidigt sa Minerva Santana, LaLigas innovationsdirektör,:

På Laliga är vi engagerade i utvecklingen av de bästa tekniska innovationerna som hjälper till att förbättra våra fans och den tekniska tillväxten av våra klubbar. Dessutom, med den här typen av initiativ, omsätter vi engagemang för att stärka talang i fotbollsbranschen.

Startups -tävling
Applikationsprocessen, som är öppen fram till 30 mars, kommer initialt att avslutas med valet av 25 startups som valts av en jury som består av Laliga, GSIC och Microsofts representanter. Dessa företag kommer att ge onlinepresentationer Atletico Mineiro Tröja om sina förslag i maj för valet, i det sista steget, Feyenoord Tröja av de tio finalisterna, som kan genomföra pilotprojekt hand i hand med Laliga.

Tävlingen erbjuder finalister en mängd fördelar:

Mentorskapssessioner som ges av LaLiga -chefer så att de kan lära känna organisationen bättre och bekanta sig med de områden där pilotprojekten kommer att utvecklas.

Möjligheten att implementera sina lösningar i de olika områdena i spansk professionell fotboll. De kommer att kunna se sin integration i strukturen och vilka resultat de kan erbjuda.

Möjligheten att få tillgång till vissa LaLiga -tillgångar som motsvarar de områden där deras pilotprojekt utvecklas (till exempel sammanlagda data om konkurrens, sociala medier, partnernätverk, marknadsundersökningar …)

En nedsänkningsvecka i slutet av september, med aktiviteter och arbetssessioner för att lära känna cheferna för LaLiga och GSIC, samt deras specifika mål och utmaningar.

Ett kontantpris för att bidra till utrullning i Spanien och deras vistelse under nedsänkningsveckan.

I det sista steget av projektet, från september till december 2019, kommer de tio företagen att påbörja GSIC Acceleration -programmet med mentorsessioner, investerarkontakter, digital transformationscertifiering och möjligheten att komma åt Microsoft för startups -programmet. Under denna period kommer pilotprojekten som godkänts av LaLiga också att börja utvecklas.

De 10 finaliststarterna kommer att kunna njuta av gratis medlemskap i GSIC i sex månader med alla tjänster och fördelar som centret ger sitt ekosystem: nätverk, deltagande i aktiviteter som syftar till innovation och tillämpad forskning, B2B -kontakter, mediatäckning och internationella evenemang, bland andra.

Ansök om startkonkurrens 2019

Basis Startup Competition 2019

Om GSIC
Global Sports Innovation Center som drivs av Microsoft (GSIC) är ett affärskluster skapat av Microsoft Sports Team som samlar sammanAlla typer av idrottsenheter (klubbar, federationer, föreningar), institutioner, teknikföretag, från nystartade företag till företag, forskningsorganisationer, investerare och nyckelsiffror i idrottsindustrin för att ge dem värderingar. För att göra det fokuserar vi våra aktiviteter och tjänster på fyra huvudpunkter: entreprenörskap, affärsnätverk, tillämpad forskning och utställning. Baserat i Madrid har GSIC nu mer än 200 partners i 30 länder runt om i världen.

Om LALIGA
LaLiga (Liga de Fútbol Profesional) grundades 1984 och är en idrottsförening som består av de 42 lagen Bayern Munich Tröja som utgör de första och andra uppdelningarna av professionell fotboll i Spanien. Laliga, baserat i Madrid, ansvarar för Laliga Santander och Laliga 1 | 2 | 3 ligor och tv -produktionen, som under säsongen 2017/2018 nådde mer än 2,7 miljarder människor globalt. Föreningen har också en aktiv grund och är världens första professionella fotbollsliga med en liga för intellektuellt utmanade fotbollsspelare: Laliga äkta.

#SportSvenuebusiness – den ledande plattformen för sektornyheter, åsikter och utvecklingar

Dela den här artikeln

Leave a Reply

Your email address will not be published.