Downtown Spokane Stadium godkänd; USL Expansion Team på sin väg

Spokane Public School Board i Washington på onsdag kväll godkände en ny stadiumutveckling med blandad användning som kommer att föra en USL League One Expansion Club till staden och potentiellt användas av Eastern Washington University och Big Sky -konferensen.

Styrelsen enades i en 4-1-omröstning för att gå vidare med att bygga en ny High School Sports Stadium centrum nära Spokane Arena. Byggandet är planerat att starta nästa vår och potentiellt vara klar vid hösten 2022. 31 miljoner dollar, 8 000-sits stadion kommer att ersätta den snart avlägsnade Joe Albi Stadium och utvecklas, ägs och drivs av Spokane Public Facility District.

“Det är en Polens herrlandslag i fotboll Tröja speciell dag för staden Spokane,” sade United Soccer League Chief Operating Officer och Chief Real Estate Officer Justin Papadakis. ”Dagens godkännande är kulminationen på mycket hårt arbete och energi, och vi är särskilt tacksamma för Spokane -partnerskapet i centrum, ledd av Mark Richard, Public Facility District, ledd av Stephanie Curran, liksom Spokane Public School Board . Vi ser fram emot att Spokane har en professionell fotbollsklubb som samhället kan kalla sin egen och tror att det har alla ingredienser att vara något verkligt speciellt. ”

Spokane -väljare godkände 31 miljoner dollar för att bygga en ny stadion för gymnasiesporter 2018 men sade också när de föredrog stadion inte i centrum utan på den gamla platsen för Albi Stadium. Förslaget till en stadsstadion i centrum fördes tillbaka i år av centrala Spokane -partnerskapet och USL lovade att ta med ett lag till Spokane om stadion byggdes i centrum och tilllade att det skulle slå i 2 miljoner dollar för sin byggande.

En ekonomisk inverkan studie som tillhandahålls Kashiwa Reysol Tröja av det centrala Spokane -partnerskapet beräknade att stadion skulle tillhandahålla en årlig ekonomisk effekt på 11,4 miljoner dollar. Eastern Washington University Athletic Director Lynn Hickey skrev ett brev till styrelsen till stöd för stadion före omröstningen och sa att hon skulle vilja gå över med två av universitetets atletiska program som spelar där. “Vi skulle också vilja erbjuda möjligheten att besöka Big Sky -konferensen om att föra betydande mästerskapsevenemang för att utnyttja stadion,” skrev Hickey också.

Spokane Stadium är den nuvarande i en serie arenor som byggs över hela landet för USL -lag. Den nya Weidner Stadium i Colorado Springs, Colorado, kommer att öppna Saudiarabiens herrlandslag i fotboll Tröja senare denna månad och det finns projekt pågår i Pawtucket, Rhode Island; Des Moines, Iowa; Albuquerque, New Mexico; Oklahoma City; Indianapolis; och Statesboro, Georgia.

Dela detta:
Twitter
Facebook
Skriva ut
Linkedin
Reddit
E-post

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.