Women’s Ice Hockey Under-18 World Championships på väg till Madison, Wisconsin

International Ice Hockey Federation har tilldelat 2022 under 18 kvinnors världsmästerskap till Madison, Wisconsin och Middleton, Wisconsin, från och med 6 juni.

Evenemanget planerades ursprungligen i januari i Sverige men kunde inte äga AS Roma Tröja rum på grund av Covid-19. Medan Sverige brukade vara värd 2023 men inte hade möjlighet att kliva evenemanget till datum för den här säsongen, kommer USA att vara värd för årets utgåva i juni.

Relaterade berättelser

PHF utvidgar rättighetsavtalet med ESPN

Arizona State hedrar Mullett -familjen med arenamamn

Nashville till värd 2023 NHL Awards och 2023 utkast

PHF lanserar Montreal Expansion -franchise för säsong 2022–2023

Hamilton Racing Club de Avellaneda Tröja Arena planerar betydande renovering

Grupp A-spel såväl som kvartfinalen, semifinalen och medaljspel kommer att vara på 2200-sits Labahn Ice Arena i Madison, hem för University of Wisconsin Women’s Ice Hockey SL Benfica Tröja Team. Den 2 600 platser Capitol Ice Arena i Middleton, hem för USHL: s Madison Capitols, kommer att vara värd för grupp B-spel och andra klassificeringsspel.

“Pandemin har varit utmanande för alla på många olika sätt, och som ledare i det internationella hockeysamhället är vi glada över att välkomna lag från hela världen och se till att U18 Women’s Worlds spelas den här säsongen,” sa Pat Pat Kelleher, verkställande direktör för USA Hockey. “Vi är tacksamma för att ha fantastiska partners och uppskatta spänningen och stödet från University of Wisconsin, tillsammans med Ryan Suter och hans team på Bob Suter’s Capitol Ice Arena och Madison Sports Commission.”

USA, Kanada, Finland och Sverige kommer att tävla i grupp A, Tjeckien, Schweiz, Tyskland och Slovakien kommer att spela i grupp B. De bästa två lagen från grupp A kommer att få en semifinal bye medan lagen rankas som tredje och fjärde i grupp A kommer att spela de två bästa lagen från grupp B i kvartfinalen.

USA har vunnit guld i fem av de sex senaste utgåvorna (2015-2018, 2020) av turneringen. Väl etablerad 2008, IIHF Ice Hockey U18 Women’s World Championship kommer att vara värd i USA för tredje gången efter Woodridge, Illinois, 2010 och Buffalo, New York, 2015.

IIHF har gjort flera drag och uppdateringar för andra evenemang;

Grupp A-spelen och två kvartfinalspel i världsmästerskapet 2022 kommer att spelas i Standard Helsingfors Ice Hall istället för den föregående platsen, Helsingfors Hall, som ägs av ryska bundna intressen. Helsingfors ishall har en publikskapacitet för 8 200 åskådare. IIHF kommer att arbeta med organisationskommittén för att dessutom ha infrastruktur och anläggningar som läggs till Helsingfors ishall för att förbereda den för de lag som kommer att tävla där.

Världsmästerskapet 2022 i Kanada, som måste avbrytas i december, planeras om 9–20 augusti på Rogers Place i Edmonton, Alberta. Försvarande mästare USA, Sverige, Tyskland, Schweiz och Österrike ympas i grupp A i den preliminära omgången; Grupp B består av värd Kanada, Finland, Tjeckien, Slovakien och Lettland. Turneringen börjar från början och resultat från december 2021 räknas inte med ställningen.

Efter reduktionen till åtta lag kommer ett nytt spelschema att vara väl etablerat för U18 -världsmästerskapet i Landshut och Kaufbeuren, Tyskland, från och med 23 april.

En ny värd för 2023 World Junior Championships måste räknas ut efter att IIHF tog värdrätten bort från Ryssland. Turneringen är planerad att starta 26 december 2022 och “IIHF -rådet kommer att fatta ett slutligt beslut om 2023 IIHF Ice Hockey World Championship i Ryssland vid sitt nästa schemalagda rådsmöte.”

Dela detta:
Twitter
Facebook
Skriva ut
Linkedin
Reddit
E-post

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.